середу, 5 березня 2014 р.

Тарасові шляхи на Поділлі

Тарасові шляхи на Поділлі
Виставка-ювілей
З нагоди 200-річчя Тараса Шевченка та в рамках Року Шевченка в Україні відділ краєзнавства центральної міської бібліотеки презентує виставку-ювілей «Тарасові шляхи на Поділлі». Експозиція складається із таких розділів:    
  І «Вічна велич Генія». Тут представлені твори Шевченка останніх років видання, повне зібрання творів поета у 10 томах і книги , які розкривають нові та добре усім відомі сторінки життєвого та творчого шляху Генія.    
 ІІ «Кобзар і Кам’янець». Розділ висвітлює період життя письменника, коли він ще як молодий художник перебував у Кам’янці-Подільському із місією, порученою йому Київською археографічною комісією для розбору давніх актів. Представлено літературні пам’ятки подорожі Шевченка на Поділля (повісті «Варнак» та «Путешествие с удовольствием и не без морали»), екскурсійний маршрут «Шевченківськими місцями» у Кам’янець-Подільському, інформаційна тека «Тарас Шевченко і Кам’янець» та твори письменників краю про події далекого 1845 року.
  ІІІ «Шевченко – художник».  Розкрито ще одну грань творчості українського Пророка – талант художника. Матеріали цього розділу розкривають значну частину мистецької колекції Тараса Шевченка. Користувачі можуть побачити репродукції художніх творів Шевченка, книги про його малярський талант, альбоми картин, рукописів його поезій, прижиттєвих видань та інші меморіальних речей з колекції Національного музею Тараса Шевченка.








Немає коментарів:

Дописати коментар