понеділок, 7 липня 2014 р.

Цікавими куточками рідного міста

Мистецький вихідний із бібліотекою

Кам`янчани та гості міста знайомляться з книжковою виставкою
Провідний бібліотекар Оксана Мельник відкриває вечір

Неля Лещинська читає власні вірші про місто
Жанна Мадич виконує пісню "Мій славний Кам`янцю"
Знайомство з виставкою "Кам`янець - острів скарбів"
Містяни переглядають книги про Кам`янець-Подільський
Учасники мистецького вихідного 
Міська центральна бібліотека 29 червня гостинно запрошувала кам’янчан та гостей нашого славного міста на мистецький вихідний «Цікавими куточками рідного міста», який проводився на Лебединому озері. У відпочиваючих була можливість зануритись в славну історію міста над Смотричем, поблукати його старовинними вуличками та насолодитися красою природи Кам’янця.
Унікальне місто із славетною історією має безліч історичних і архітектурних пам’яток. І познайомитися з ними усіма на вечорі було дуже легко, адже на наше свято ми запросили відомих у нашому місті поетів та виконавців. Тож саме через призму їхньої творчості усі могли подорожувати одним з найдивовижніших міст на світі.
Ведуча заходу  провідний бібліотекар Оксана Мельник   повела містян у мандрівку в одне з  унікальних і найдавніших місць нашої держави – місто Кам’янець-Подільський. Несподіваною красою вражає це унікальне місто численних гостей і його мешканців. Природа і хист зодчих створили тут майже казковий ансамбль з незвичною архітектурою, де поєднано стилі Сходу і Заходу, де українські, польські та вірменські пам’ятки, православні та католицькі храми, їх дзвіниці і мінарети стоять поруч. А річка Смотрич огортає Старе місто своїми стрімкими скелястими берегами, на одному з яких височить фортеця – легендарна пам’ятка оборонного зодчества ХІІ-ХVІІІ ст.
Наші гості провели слухачів крізь простір і час, показали великих завойовників, зодчих, митців, політиків, унікальні архітектурні витвори людини та загадки природи Кам’янця-Подільського. Піснями та поезіями розважали відпочиваючих учасники літературно-мистецького об’єднання «Ліра», а Жанна Мадич порадувала усіх чудовими піснями.
На завершення усі бажаючі переглянули виставку-панораму «Кам’янець – острів скарбів», де були представлені книги з фондів центральної бібліотеки. Екскурсоводами по книжковому морю для кам’янчан були працівники бібліотеки.
Сподіваємось, глядачі  дізналися багато цікавого і нового про Кам’янець-Подільський. А на завершення прозвучало побажання від бібліотекарів : «Любіть своє місто, насолоджуйтесь його красою та унікальністю і бережіть місто для прийдешніх поколінь». 

Немає коментарів:

Дописати коментар