вівторок, 17 березня 2015 р.

День інформації "Заповідник, що молодіє"

Заповідник, що молодіє

День інформації 

Люди не зводили тебе – вгору піднявся ти сам,
Не людський геній тебе поставив, а сили природи,
Не породив тебе хист – власну ти твердь сотворив...

Себастьян Фабіян Кльонович про Кам'янець-Подільський

Відділі краєзнавства центральної міської бібліотеки 17 березня для своїх користувачів презентував День інформації «Заповідник, що молодіє», приурочений 125-ій річниці заснування Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника.
Учні школи-інтернату «Славутинка» здійснили екскурс в історію створення музею-заповідника, прослідкували його розвиток  з далекого 1890 року і до сьогодення. Молодший науковий співробітник музею Ольга Качур розповіла дітям цікаві історичні відомості про основні об’єкти музею. Презентаційний фільм «Кам'янець-Подільський державний історичний музей-заповідник» слугував чудовим супроводжувальним матеріалом, зі світлин якого слухачі блукали баштами Старої фортеці, підвалами Ратуші, спускалися у Вірменську криницю, милувалися величним Кафедральним костелом Святих Петра і Павла, а також знайомилися з чисельними виставками та експозиціями, представленими у музеї.

    Доповнювала захід книжкова виставка «Історія Кам’янця», яка знайомила учнів з головними історичними  історико-архітектурними пам’ятками  рідного міста.

Немає коментарів:

Дописати коментар