неділю, 7 червня 2015 р.

Тайм-лайн «Зелений дивосвіт Поділля»

«Зелений дивосвіт Поділля»

Щорічно 5 червня весь світ відзначає Міжнародний День захисту навколишнього середовища, заснований Генеральною асамблеєю ООН в 1972 році. Приводом до проведення цієї всесвітньої акції послужило звернення до генерального секретаря ООН, яке підписали 2200 діячів науки й культури з 23 країн світу. Вони попереджали людство про безпрецедентну небезпеку, що загрожує йому у зв'язку із забрудненням навколишнього середовища. «Або ми покінчимо із забрудненням, або воно покінчить із нами» — так було поставлене питання в цьому зверненні.
У цей день, практично в кожній країні сотні тисяч людей проводять різного роду заходи, присвячені охороні природи. Не залишилась осторонь і центральна міська бібліотека. Для відвідувачів книгозбірні 5 червня у відділі краєзнавства пройшов тайм-лайн «Зелений дивосвіт Поділля», проведений спільно із НПП «Подільські Товтри». На заході прозвучали цікаві, не відомі широкому загалу факти та цифри, які неприємно вражали та змушували змінити своє ставлення до природи нашого краю. Присутні ознайомилися із станом навколишнього природного середовища Кам’янця-Подільського, переглянули інформаційну презентацію та ілюстрації про природу краю, прослухали огляд книжкової панорами «Природне чудо України», на якій представлений чисельний різноплановий і різноформатний матеріал про переможця  Всеукраїнської акції «7 природних чудес України» Національний природний парк «Подільські Товтри».
Мета нашого заходу звернути увагу громадськості на проблеми довкілля та необхідність свідомого ставлення людини до його збереження.
У цей день звертаємось до усіх камянчан: «Давайте пам’ятати, що саме від нас і наших дій сьогодні залежить те, яким побачать цей світ наші нащадки. Намагайтесь докладати усіх зусиль, аби він був зеленим, сонячним, яскравим, зі свіжим повітрям та чистою водою. Зробіть хорошу справу вже сьогодні: посадіть деревце, приберіть сміття, залишіть після пікніка галявину чистою. І пам’ятайте: чисте довкілля – здорове майбутнє!»

Немає коментарів:

Дописати коментар