четвер, 23 липня 2015 р.

До Дня Дністра

І Дністер має своє свято

(виставка-турне)

Щорічно, починаючи з 2010 року, відповідно до рішення Басейнової ради, у другу суботу липня відзначається День Дністра. Наша річка є однією найкрасивіших річок Європи, другою за розмірами водною артерією України.   
Свято Дністра покликане привернути увагу громадськості до проблем, пов’язаних з раціональним використанням, охороною та відтворенням водних ресурсів річки.
З нагоди святкування Дня Дністра відділ краєзнавства центральної міської бібліотеки у співпраці з НПП "Подільські Товтри" організували виставку-турне «І Дністер має своє свято». На виставці представлені інформаційні матеріали про екологічний стан природного середовища басейну річки, видовий склад флори і фауни прибережно-водної зони Дністра та загалом про мережу природно-заповідного фонду в регіоні. Крім того, на експозиції пропоновано екотуристичні маршрути та стежки для подорожей берегами Дністра, розроблені НПП "Подільські Товтри", де подано не лише схеми та карти, а й детально розписані цікаві місця, пам'ятки природи та історії, що зустрінуться в екомережі. 
Малюнки, плакати, фотосвітлини та літературні віршовані і прозові твори, присвячені другій за розмірами річці України річці Дністер, вдало доповнюють та ілюструють виставку. 
 Основна мета експозиції - підвищення екологічної освіти, виховання дбайливого ставлення до водних ресурсів басейну річки Дністер, а також популяризація екологічних туристичних подорожей схилами Дністра.

Немає коментарів:

Дописати коментар