вівторок, 28 лютого 2017 р.

Ватажок повстанців
В рамках Дня краєзнавства «Подільський Робін Гуд» в читальному залі організовано інформаційну годину «Ватажок повстанців», приурочену до 230-річчя від дня народження українського національного героя, керівника повстанського руху на Поділлі у 1813-1835 рр. проти національного і соціального гніту Устима Кармалюка.
Метою Дня краєзнавства було вшанування пам’яті народного ватажка, з’ясування причин, ходу та наслідків селянських виступів під проводом Устима Кармалюка.
Продовжився захід у відділі краєзнавства, де була організована  цікава зустріч для студентів коледжу  будівництва, архітектури та дизайну з науковим співробітником  Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника  Лехіцькою Іриною Василівною, яка розповіла як доля славного ватажка Устима Кармалюка пов’язана з нашим містом, яке значення має його подвиг для українського народу. Розповідь спеціаліста супроводжувалась відеороликом «Устим Кармалюк – народний месник».
Насамкінець, присутнім була презентована книжкова виставка «Ватажок повстанців», розділи якої знайомлять з біографією славного сина українського народу та художніми творами, піснями, легендами і переказами, що  присвячені Устиму Кармалюку.







Немає коментарів:

Дописати коментар