вівторок, 25 квітня 2017 р.

Чорна дата для України
(до річниці Чорнобильської катастрофи)

            Серед усіх трагедій, які пережило людство, Чорнобильська катастрофа не має аналогів за масштабами, техногенними та медичними наслідками.
            Найбільша еколого-техногенна катастрофа сучасності - аварія на Чорнобильській АЕС – уже впродовж 31 року впливає на здоров’я людей та довкілля не тільки на радіоактивно забруднених територіях, а й на території всієї України.
            Про чорнобильські події, які відбулися 26 квітня 1986 року, учням військового ліцею нагадали в міській центральній бібліотеці імені Костя Солухи у відділі краєзнавства, для яких була проведена інформаційна година «Чорна дата для України». Перед слухачами виступив член громадської організації «Чорнобиль» Яковенко Анатолій Атанолійович. Який в своїх спогадах ділився прикладами самовідданості простих українців, які ціною свого життя рятували життя іншим. За роки, що минули, ми всі пройшли складний шлях усвідомлення і переосмислення величезного комплексу проблем, який пов’язаний з використанням високих і, нерідко, небезпечних технологій. 
            Урок Чорнобиля – страшний,але водночас це - пересторога не лише для України, але для всього людства. Головним його висновком є те, що він не повинен мати повторення.













Немає коментарів:

Дописати коментар