понеділок, 10 липня 2017 р.

Від Тіраса – до Дністра

Від Тіраса – до Дністра
Книжкова виставка

Ми захоплюємося природою Альп та Кавказу, Карпат і Криму і прагнемо  будь-що побувати там. Але не всі знають, що Дністровська долина з її ландшафтами має свою неповторну красу…
Історія Дністра як водного шляху сягає в глибоку давнину. Ще Геродот згадував про р. Тірас (стародавня назва Дністра).  Вздовж Дністра створено чимало заповідних зон — національних природних парків, заказників, пам’яток природи. Найбільшими заповідниками є «Регіональний ландшафтний парк «Верхньодністровські Бескиди» (Львівська область), «Галицький національний природний парк» (Івано-Франківська область), «Національний природний парк «Дністровський каньйон» (Тернопільська область), «Хотинський національний природний парк» (Чернівецька область), «Національний природний парк «Подільські Товтри» (Хмельницька область), «Нижньодніпровський національний природний парк» (Одеська область).
Саме тому 10 липня до Міжнародного Дня Дністра, що відзначають 11 липня у відділі краєзнавства відкрилась виставка «Від Тіраса – до Дністра». Ідея відзначення Міжнародного дня Дністра в Україні полягає в тому, щоб нагадати всім мешканцям басейну про культурну та природну цінність унікальної річки, про традиції корінних мешканців виявляти турботу та бути відповідальним за природне багатство Дністра.




Немає коментарів:

Дописати коментар