четвер, 20 лютого 2020 р.

«Відлуння афганських гір»(виховна година)

Афганістан… У нашій свідомості це слово стало синонімом справжнього людського лиха, справжнього пекла. Афганська війна безжально перекреслила тисячі молодих життів, понівечила долі. 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-шу річницю виведення військ із Афганістану.
До цієї дати працівники центральної міської бібліотеки ім. Костя Солухи спільно з Кам`янець-Подільським історичним музеєм-заповідником  провели виховну годину «Відлуння афганських гір». На захід, сповнений почуття патріотизму та гордості за земляків – героїв, були запрошені учні Кам`янець-Подільського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Перед слухачами виступили Лілія Валяровська – науковий співробітник Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника та Володимир Панчеха– полковник у відставці, член правління міської спілки Афганістану.
Присутні згадали події страшної війни в Афганістані, в якій полягли і наші земляки та вшанували  їх  пам'ять хвилиною мовчання. Переглянули відео - кліпи та прослухали пісні про роки афганської війни.
По-різному зараз оцінюють події тих років. Різне бачення афганської війни, її наказів і військових операцій тими, хто їх виконував. Для нас це взагалі події, які відбувалися в іншій державі, але учасниками яких були наші батьки, родичі, земляки. І тому для них і для нас Афган - страшна пам’ять, страшної війни, уроки якої мають бути засвоєні нашими політиками і ніколи не повторюватися.






















Немає коментарів:

Дописати коментар