пʼятницю, 16 жовтня 2015 р.

Презентація книги Олега Шинкаренка

Презентація книги Олега Шинкаренка


15 жовтня із презентацією сатиричного роману-антиутопії «Кагарлик» у Кам’янець-Подільський завітав журналіст «Громадського радіо, письменник Олег Шинкаренко, зустріч відбулась у центральній міській бібліотеці.
Партнерами зустрічі виступили:
- творче об’єднання «PHOENIX»;
- обласна газета «Кам’янецький часопис КлюЧ» (www.klyuch.com.ua);
- Інтернет-видання «7 Днів» (informweek.com).
Олег Шинкаренко народився 20 лютого 1976 року у Запоріжжі. Закінчив інженерну академію (інженер з автоматики та контрольно-вимірювальних приладів), Класичний приватний університет (перекладач з англійської) та Міжнародну Академію Журналістики (Intajour, Hamburg). Працював інженером, а також кореспондентом декількох місцевих видань. З 2008 року мешкає у Києві, де займається журналістикою. Редагував сайт літературного конкурсу «Коронація слова».
З 2002 року очолював Запорізький кіноклуб «Сходження», керував кіноклубом при видавництві «Смолоскип». Знімав відеоматеріали для проекту ВідеоТеКа.
З 2013 року працює на «Громадському Радіо», для якого створює два авторських подкасти: «Філософський Барабан» та «Механіка Революції».
Перше оповідання написав наприкінці 80-х. Шкільне захоплення науковою фантастикою, постмодернізмом та чорним гумором вплинуло на стиль його прози, надавши їй вкрай гротескного нахилу. Друкувався у журналах «НАШ», «ШО» та «Хрещатик». У 2006 році отримав літературну премію від видавництва «Смолоскип» за збірку оповідань «Як зникнути повністю» («Смолоскип», Київ, 2007). У 2009 році закінчив перший роман під робочою назвою «Смачного!», присвячений молодіжній субкультурі людожерів.
У 2013 році написав роман «Кагарлик» – сатиричну антиутопію про життя в Україні у 2114 році, через сто років після вторгнення російської армії та багатьох інших трагічних подій. Роман присвячено пошукам відповіді на питання про справжню ідентичність людини. Книжка видана у 2014 році у «Видавництві Сергія Пантюка». Друге видання роману вийшло у 2015 році у видавництві «Люта Справа».



Немає коментарів:

Дописати коментар