суботу, 16 березня 2019 р.

«Поетична весна – 2019»

Конкурс поетів-аматорів

Відчути красу і силу художнього слова змогли учасники та гості традиційного конкурсу поетів-аматорів «Поетична весна – 2019», який пройшов 16 березня в Кам’янець-Подільській центральній міський бібліотеці імені Костя Солухи.
Літературні конкурси це можливість для авторів-початківців заявити про себе, це пошук невідомих імен, облич та нового стилю, яке набуває вражаючих форм з кожним заходом. І цей конкурс не став виключенням. Учасники заходу дивували, змушували захоплюватись ними, іноді заплющувати очі та дивитися на стелю.
Читачі відділу краєзнавства – Дмитро Довгий, Наталя Секридова, Руслан Ситник, Валентина Особлюк також спробували свої сили серед конкурсантів, та були одними з тих, хто змусив публіку заплющувати очі. Інтонація голосу, зворушливе виконання, яке було ідеально підібрано під вірші – все це гармонійно поєднувалось і ніби переносило в іншу реальність.
Переможці визначалися у трьох вікових категоріях: 10-15 років, 16-35 років та від 36 років. Компетентне журі відзначило наших конкурсантів дипломами і пам’ятними сувенірами наступним чином:
– Руслан Ситник (у віковій категорії від 10 до 15 років) нагороджений дипломом ІІ ступеня, а також відзначений дипломом в номінації «Поетична надія»;
– Валентина Особлюк (у віковій категорії від 16 до 35 років) нагороджена дипломом І ступеня;
– Дмитро Довгий (у віковій категорії від 16 до 35 років) нагороджений дипломом ІІІ ступеня, а також відзначений дипломом в номінації «Прагнення до перемоги»;
– Наталя Секридова (у віковій категорії від 36 років) відзначена дипломом учасника поетичного фестивалю.
Захід видався насиченим, цікавим та багатим на різнопланові твори. Можна було почути ліричні, філософські, патріотичні твори. Як народжується її величність поезія в серцях митців слова? Цього ніхто не знає… Як би там не було, але те, що до них приходить чарівна Муза поезії – це прекрасно, це – подарунок долі. Всі поезії учасників були сповнені глибокої любові до рідної України, до малої Батьківщини, до своєї родини.
Вітаємо наших конкурсантів з почесними нагородами і чекаємо від вас талановитих, натхненних та азартних літературних шедеврів. Пишіть про все – про те, що турбує, бентежить, про те, що так важко сказати, але можна і треба написати. Пишіть щиро!













Немає коментарів:

Дописати коментар