четвер, 23 травня 2019 р.

«Остап Вишня і Кам’янець»


«Остап Вишня і Кам’янець»

(до 130-річчя від дня народження)
День інформації
Остап Вишня… Під таким ім’ям увійшов у літературу незрівнянний сміхотворець Павло Михайлович Губенко, письменник унікальної популярності, широко знаний у нашій країні та за рубежем, – ввійшов у українську літературу як високоталановитий майстер сатири та гумору. 
   З нагоди відзначення 130-річчя від дня народження письменника, 23 травня відділом краєзнавства центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи, для студентів Кам’янець-Подільського коледжу культури і мистецтв був проведений День інформації «Остап Вишня і Кам’янець».
Під час заходу присутні дізналися про цікаві факти з життя відомого сміхотворця, про жанрову особливість його творчої діяльності, під гостре перо якої потрапляли підлабузники, хабарники, п’яниці, винищувачі природи та негативні суспільні явища. Також слухачам цікаво було почути, що найкращі гуморески та усмішки Остапа Вишні перекладені багатьма мовами, а сам письменник перекладав українською мовою твори М. Гоголя, А.Чехова, М. Твена, Я. Гашека.
Доповненням заходу стала книжкова виставка «Віртуоз гумору – Остап Вишня»,  з якої читачі ознайомилися з творчістю гумориста.
За життя Остап Вишня не був удостоєний жодної офіційної відзнаки, навіть скромної премії, але народна любов до письменника була і є безмежною.
Хочеться відмітити, що такі заходи формують у молоді інтерес та повагу до визначних постатей української літератури.




Немає коментарів:

Дописати коментар