суботу, 13 липня 2019 р.

«Краса довкола нас» 

День спеціаліста
(до Дня фотографа)

12 липня в Україні святкують День фотографа. Це справжнє свято для людей творчих, закоханих у свою справу, які надихаються нею і передають цей настрій іншим. До його відзначення долучилися працівники центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи, організувавши День спеціаліста «Краса довкола нас».
Основна мета заходу – популяризація творчості кам’янецьких фотомитців, їх робіт, залучення нових авторів, розвиток творчого потенціалу молоді, які засобами фотомистецтва можуть відобразити неперевершену красу рідного краю, її історико-культурні перлини.
В рамках проведення Дня спеціаліста для користувачів бібліотеки, мешканців та гостей міста, о 10-й годині працівниками центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи презентовано експрес-виставку «I Love Photo». На якій представлено різноманітну літературу по мистецтву та техніці фотографії, а також фотоальбоми з світлинами нашого міста та різних куточків України. Завдяки виставці користувачі ознайомились з принципами фотозйомки та з роботою фототехніки. Родзинкою інсталяції є колекція фототехніки різних етапів розвитку.
О 12-й годині захід продовжився на «Алеї закоханих» фотосушкою «Крізь об’єктив душі», де були представлені власні роботи майстрів фотографії : Ульяни Блонської, Діани Вергун, Віктора Вінцерського, Діани Демчинської, Ангеліни Єфименко, Миколи Малишева, Руслана Романюка, Володимира Рудика, Галини Рудик, Марії Рудик, Миколи Сідаша, Володимира Стрілецького та Олександра Федоровича.
Далі о 16-й годині в відділі краєзнавства відбулась презентація виставки фоторобіт справжнього професіонала своєї справи, метра фотографії Петра Ігнатьєва під назвою «Мить».
Виставка, як завжди, багатопланова, різноманітна. Але кожна людина, очевидно, обирає щось для себе. І вся цінність цієї виставки полягає в тому, що кожен може знайти те, що йому найближче або на що відгукнулася душа. І традиційно на ній представлені кращі роботи різних стилів, жанрів та напрямів: пейзажна та портретна, панорамна і макро, вулична та сюжетна фотографія. Роботи кам’янецького фотомитця вражають не тільки своєю гармонійністю та кольоровою гаммою, високим професійним та художнім рівнем, до того ж кожна світлина розповідає свою історію.
Всі присутні одержали задоволення від фотошедеврів нашого земляка, а також отримали приємність від гарної події та спілкування.
Сподіваємося, що цей захід подарував естетичну насолоду кам’янчанам, розповів їм більше про справжню красу, неповторність рідного краю, ознайомив з творчістю наших кам’янецьких фотохудожників.















Немає коментарів:

Дописати коментар