пʼятницю, 27 грудня 2019 р.

Майстер-клас «Домовички-помічники»

З давніх часів до нас дійшов звичай прикрашати свої домівки оберегами з природних матеріалів, які символізують щастя, здоров’я, благополуччя або ж – достаток. Тож напередодні Новорічних свят  у відділі краєзнавства міської центральної бібліотеки імені Костя Солухи  відбувся черговий майстер-клас  «Домовички-помічники».
Цього разу майстриня — Наталя Харченко, співробітник К-ПДІМЗ підготувала для своїх гостей цікаву розповідь про свято кудеси (домовика) — хранителя домашнього вогнища і захисника господарів будинку. А на майстер-класі ще й навчила створювати домовичка з мішковини, бо мішок - це символ багатства і достатку.
Наші предки вірили, що дідусь (так ще називають домовика) з давніх часів жив в оселі вірили в його магію та допомогу, тож, зроблений своїми руками домовичок наділявся особливою магічною силою. Найчастіше поселяли домовичка в тій частині будинку, де готували їжу. У сучасній квартирі він відмінно «пропишеться» в кухні, але можна і в вітальні знайти для дідуся затишний куточок. І достаток, благополуччя і лад забезпечені сім'ї!
Зробити такий оберіг своїми руками не так складно, як здається, але акуратність і терпіння знадобились. Домовички у кожного вийшли добрі та симпатичні, проте відрізнялись  як за виконанням, так за матеріалами.
Час пробіг непомітно, всі учасники були задоволені зробленими власноруч оберегами. Адже тепер вони допоможуть  створити у кожному домі позитивну атмосферу, відженуть хвороби, негаразди і подарують гарний настрій всій родині!

























Немає коментарів:

Дописати коментар