четвер, 7 жовтня 2021 р.

Творча зустріч з Юрієм Даценком

7 жовтня в Кам`янець-Подільській міській центральній бібліотеці ім. Костя Солухи в рамках літературного туру Хмельниччиною відбулася зустріч із сучасним письменником Юрієм Даценком.
Юрій Даценко – хмельницький письменник, який успішно дебютував романом «Пастка для різника». В романі поєднано детективний сюжет з історичним підґрунтям та атмосферою трилера. Письменник працює на стику жанрів, популяризує українську глибинку — маленькі міста і села, доводячи, що захопливі сюжети трапляються й у провінції. А ще багато подорожує, тож його романи частково написані «з натури».
У Юрія Даценка видано вже три твори в жанрі ретродетективу, тобто детективу з елементами історичного роману. Вони становлять серію романів про Якова Ровнєра – «Паста для різника», «Книга в камені», «І стало світло…» (заплановано, що серія складатиметься з п’яти книг).
Дія першого роману Юрія Даценка «Пастка для різника» відбувається у Проскурові в ХІХ столітті. Автор дуже вдало та ретельно описав у творі саме місто. Для цього, як говорить Юрій Даценко, йому довелося «багато вивчати, шукати, читати і дізнаватися, аби створити досконалий історичний світ, в який читач повірить». Також зізнається, що його завжди захоплювали та приваблювали фотографії старого Проскурова. У «Книзі в камені» головний герой потрапляє до Кам’янця-Подільського, а в третьому романі з серії («І стало світло…») знову повертається до Проскурова.
Друга частина зустрічі проходила у форматі спілкування – безліч запитань щодо формату трилогії (поки що), про головного героя, про плани на майбутнє письменника. На звершення зустрічі письменник влаштував автограф-сесію для всіх бажаючих.
Тож, якщо вас зацікавили книги Юрія Даценка, і ви хочете їх прочитати, завітайте до бібліотеки.
















Немає коментарів:

Дописати коментар