понеділок, 22 листопада 2021 р.

Майдан та його герої

(присвячений 8-ї річниці Революції Гідності)

Онлан-урок

День гідності і свободи - свято, яке заснували в 2014 році. Його прийнято відзначати щорічно 21 листопада. Встановлено його на честь Помаранчевої революції 2004 року і Революції Гідності 2013 року.
Революція Гідності залишила глибокий і незабутній слід в історії нашої держави. Відділ краєзнавства центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи представив онлайн-урок «Майдан та його герої». Де ознайомили з хронологією подій Революції Гідності, їх передумовами і початком. Також представлена ілюстративно – документальна виставка : «Революція XXI століття», матеріали якої розповідають про непересічні долі простих українців, наших земляків, уродженців Хмельниччини. Тих, хто загинув на Майдані у грудні 2013- лютому 2014 років і ціною власного життя змінив хід історії України.
До уваги користувачів також був представлений рекомендаційний список «Неймовірна сила, небачена гідність», мета якого - ознайомити читацьку аудиторію з іменами наших земляків пов’язаних з Хмельниччиною, які були відзначені високим званням - Герой України.
У виданні подано короткі відомості про історію нагороди, описи нагородних атрибутів звання Героя України, Положення про нагороду.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар