четвер, 22 вересня 2022 р.

ХМЕЛЬНИЧЧИНА В ЛІТОПИСІ
НЕЗАЛЕЖНОЇ УКРАЇНИ

(ДО 85-РІЧЧЯ УТВОРЕННЯ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ)


Хмельниччина – це наша земля, рідний край з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею і, зрозуміло, мудрими, талановитими людьми. На нашій землі і пам’яті народній навічно переплелись героїчне минуле і сучасне.
22 вересня, Хмельницька область відзначатиме 85-річчя від дня створення. До 4 лютого 1954 року вона називалася Кам’янець-Подільською. Пізніше – Хмельницькою. Історичний шлях області дуже тривалий і складний.
Саме з цієї нагоди у відділі краєзнавства міської центральної бібліотеки імені Костя Солухи було проведено День Інформації, щоб ознайомити користувачів як відбувалося історичне становлення області. На захід запрошено Ніколаєву Гану Олександрівну, молодшого наукового співробітника Кам’янець-Подільського історичного музею-заповідника та студентів медичного коледжу. Віртуальна презентація «Хмельниччина в літописі незалежної України» стала чудовим доповненням до розповіді спеціалістів наукових працівників Кам’янець-Подільського історичного музею заповідника- Венгрова О. В.Нестереенко. Г.Ніколаєва\
Протягом дня для слухачів проведена екскурсія по центральній міській бібліотеці.
В рамках Дня Інформації користувачам було презентовано книжкову виставку «Хмельниччині-85», яка об’єднала в собі декілька тематичних розділів, а саме: «Хмельниччина: історія і сьогодення », «Чарівна природа краю», «Золоті імена Хмельниччини».
Рідна земля - це колиска, яка качає нас на хвилях життя. Вона підхоплює, коли ми падаємо, вкриває від усіляких негараздів і життєвих колотнеч, вчить нас людській доброті, взаємодопомозі, відданій дружбі і вірному коханню. А любити землю своїх батьків неможливо, коли не знаєш її історії, духовних витоків.





















Немає коментарів:

Дописати коментар