понеділок, 21 липня 2014 р.

День Дністра


Дністровський каньйон – перлина природи Поділля

Виставкова панорама
Неповторний Подільський край – Подільські Товтри. Мальовничі краєвиди, безмежне водне плесо, срібні хвилі ковили та дзвінкий пташиний спів стрічають кожного у цьому чудовому куточку України. За останні роки багато туристів приїжджають помилуватися природою, відпочити на Дністрі, наймальовничішому куточку Подільських Товтр.
Щорічно, починаючи з 2010 року, відповідно до рішення Басейнової ради     р. Дністер, у другу суботу липня відзначається День Дністра. Наша річка є однією найкрасивіших річок Європи, другою за розмірами водною артерією України. Протікає територією Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької, Хмельницької, Вінницької та Одеської адміністративних областей, а також територією Молдови.     
Свято Дністра покликане привернути увагу громадськості до проблем, пов’язаних з раціональним використанням, охороною та відтворенням водних ресурсів річки.
З нагоди святкування Дня Дністра, яке в цьому році випало на 12 липня, відділ краєзнавства центральної бібліотеки у співпраці з НПП "Подільські Товтри" організували виставкову панораму «Дністровський каньйон – перлина природи Поділля». На виставці представлені інформаційні матеріали про екологічний стан природного середовища басейну річки, видовий склад флори і фауни прибережно-водної зони Дністра та загалом про мережу природно-заповідного фонду в регіоні. Крім того, виставлені роботи переможців та учасників Міжнародного конкурсу "Барви Дністра", організованого в рамках інформаційно-просвітницької кампанії «Збережемо Дністер», що проводився на базі НПП "Подільські Товтри". Малюнки, плакати, фотосвітлини та літературні віршовані і прозові твори учнів навчальних закладів міста присвячені другій за розмірами річці України та найбільшій в межах Хмельницької області – річці Дністер. Основна мета експозиції - підвищення екологічної освіти, виховання дбайливого ставлення до водних ресурсів басейну річки Дністер, а також популяризація екологічних акцій з очистки берегів річок Дністра, долучившись до яких кожен зможе усвідомити себе невід’ємною частиною Дністровської спільноти – гармонійного єднання людини і природи.




Немає коментарів:

Дописати коментар