понеділок, 2 лютого 2015 р.

Водно-болотні угіддя міжнародного значення на Кам'янеччині 


    2 лютого всі країни від Південної Америки до Близького Сходу святкують Всесвітній день водно-болотних угідь – щорічне свято, яке підкреслює цінність цих угідь для екологічного здоров'я світу та зусиль, спрямованих на збереження цих важливих ареалів.
     2 лютого – день підписання Рамсарської конвенції, повна назва якої – "Конвенція про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, головним чином як середовища існування водоплавних птахів". Україна приєдналась до Конвенції 01 грудня 1991р.  На сьогодні в Україні більше двох десятків угідь, яким надано статус Рамсарських водно-болотних угідь міжнародного значення.
    На території нашого краю знаходиться два водно-болотних угіддя міжнародного значення, що охороняються Рамсарською конвенцією –Бакотська затока та пониззя р. Смотрич.
 Водно-болотне угіддя міжнародного значення 
 Водно-болотне угіддя міжнародного значення 
    У 2015 році за пропозицією Рамсарської конвенції Всесвітній день водно-болотних угідь відзначається під девізом "Водно-болотні угіддя для нашого майбутнього".
    Дізнатися про особливості наших заповідних територій та важливість водно-болотних угідь Кам'янеччини для забезпечення нашого майбутнього усі бажаючі можуть у відділі краєзнавства з книжкової виставки «Природне чудо України», яка діятиме до 27 лютого.

Немає коментарів:

Дописати коментар