середу, 18 лютого 2015 р.

Презентація від творчого об'єднання "Phoenix"

Презентація літературно-мистецького збірника «Phoenix»


17 лютого в центральній міській бібліотеці  у відділі краєзнавства відбулася знаменна подія. Творче об’єднання «Phoenix» презентувало другий том літературно-мистецького збірника з однойменною назвою. Відкрив захід декан історичного факультету національного університету ім.І.Огієнка Володимир Анатолійович Дубінський.,
якого молоді учасники об’єднання називають «хрещеним батьком» як першого видання, так і  презентованого другого тому. У своєму виступі Володимир Анатолійович наголосив про важливу роль молодих творчих особистостей у розвитку нашого міста та й держави загалом.  Прозвучали також слова привітання зі знаменною подією та побажання  успіху у випуску наступного тому, який не забариться найближчим часом. Завершуючи свій виступ, пан Дубінський, за старою традицією, вручив у подарунок бібліотекам міста презентовані збірники, а також кілька видань університету. Отримала подарунки і бібліотека університету третього покоління ЦСО «Надія».
Приємно, що на презентацію завітала директор департаменту гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради Альона Кузема, яка відома своїм прихильним ставленням до творчих та активних молодих людей нашого міста. Альона Леонідівна привітала усіх з виходом збірника, відзначила внесок творчого об’єднання у популяризацію літератури і мистецтва та вручила відзнаку міської ради. Підтримкою для молоді прозвучала обіцянка у подальшому сприянні та всебічній підтримці, а також побажання вийти не лише на всеукраїнський, а й на загальноєвропейський рівень до 2018 року.
Заступник головного редактора видання Віоліна Ситнік продовжила презентацію і повідала присутнім передісторію створення творчого об’єднання, коротко зупинилась на першому виданні і детально представила другий том збірника. Ольга Комарова подякувала спонсорам, які посприяли тому, аби книга побачила світ, а також розповіла про нові та старі рубрики збірника «Phoenix». Зокрема, крім поезій та прози, тут друкуються ексклюзивна перекладна література, цікаві розмови з відомими людьми та поради знаних у місті людей про цікаві книги у рубриці «Актуальне чтиво». На продовження презентації прозвучали твори у авторському виконанні Віоліни Ситнік, Ольги Комарової, Ольги Зьомко, Тетяни Сметанюк, Тетяни Лемешко та  Лілії Надвідної.

Присутні, слухачі університету третього покоління ЦСО «Надія», бібліотечні працівники міста та поціновувачі поетичних і прозових сучасних творів, отримали позитивний заряд та приємні емоції.

Немає коментарів:

Дописати коментар