четвер, 20 жовтня 2022 р.

Достойник честі Кость Солуха

зустріч-пам'ять

20 жовтня у відділі краєзнавства центральної міської бібліотеки ім. Костя Солухи для учнів фахового медичного коледжу проведено зустріч-пам'ять «Достойник честі Кость Солуха». 

Кость один із засновників і перший та незмінний голова подільської “Просвіти” на зорі її заснування, один з найпрогресивніших лікарів свого часу,  громадський і культурний діяч та меценат. Саме Костянтину Солусі ми завдячуємо великій просвітницькій діяльності на Поділлі. Під його керівництвом просвітянське коло розгорнуло значну роботу із пропаганди українського друкованого слова, влаштування народних бібліотек, читалень, драматичних і хорових гуртків, розширення просвітницького руху, перекладу на рідну мову Євангелія, впровадження в навчальний процес церковнопарафіяльних шкіл української мови, історії та літератури з викладанням рідною мовою тощо.

Також для широкого загалу представлена книжкова виставка «Лікар та просвітянин Кость Солуха», яка знайомить користувачів із діяльністю Костя Григоровича  на теренах Поділля й Кам’янця-Подільського.













Немає коментарів:

Дописати коментар