вівторок, 22 листопада 2022 р.

«Кам’янець – остання столиця УНР»

Історична година

Сьогоднішня зустріч для більшості користувачів центральної міської бібліотеки ім. Костя Солухи стала новим відкриттям нашого рідного Кам’янця-Подільського. Адже всі знають славнозвісну фортецю й замок, пам’ятки, якими наше місто прославилося далеко за межі не лише Поділля, а й України. Але Кам’янець-Подільський – це ще й коштовна скарбниця нашої української історичної пам’яті. Саме Кам’янцю-Подільському більш ніж сто років тому випало стати останньою столицею Української Народної Республіки, коли наші предки виборювали свою незалежність.
Цим знаковим для нашої держави подіям була присвячена історична година «Кам’янець – остання столиця УНР», проведена для студентів фахового коледжу культури і мистецтв.
Направду цікавим та колоритним став виступ голови Кам’янець-Подільського об’єднання Товариства “Просвіта” ім. Тараса Шевченка Славка Полятинчука. Перед слухачами постав стрілець армії УНР в однострої тих років і його розповідь про становлення української державності у Кам’янці-Подільському на початку ХХ століття сприймалась з особливим інтересом.
З непідробним інтересом молодь переглядала фотосвітлини, на яких події столичного Кам’янця накладені на зображення сучасних місць та із здивуванням діти розкривали пізнавані для себе місця із нового, історичного ракурсу.
Доповнювала захід розгорнута виставка-вітрина, на полицях якої подано матеріал про українську революцію 1917-1921 рр загалом і про перебування та діяльність уряду УНР в Кам’янці-Подільському зокрема. В інформаційних документах користувач знайде не лише історичні описи подій тих років, а й офіційні матеріали, фотозвіти і світлини революційних подій у місті, історичних постатей, які працювали у нашому краї.
Історична година мала на меті донести підростаючому поколінню, що ми
маємо пам’ятати свою історію і винести з неї правильні висновки, щоб не повторювати помилок у майбутньому.











Немає коментарів:

Дописати коментар