понеділок, 20 березня 2023 р.

«Цілющі джерела Кам’янеччини»

(до Дня водних ресурсів)

Екологічна виставка

Щорічно 22 березня світ відзначає День водних ресурсів, захід Організації Об'єднаних Націй, присвячений значенню прісної води. Основною причиною святкування цього дня є швидке зменшення запасів питної води.
Цьогоріч Всесвітній день води пройде під гаслом «Станьте тими змінами, які ви хочете бачити у світі» і буде спрямований на вирішення проблем із водопостачанням та якістю води, яку споживає людство.
Вода є фундаментальною для всіх аспектів життя. Доступ до безпечної води, санітарії та гігієни є правом людини, яке має ключове значення для здоров’я, гідності та процвітання кожного. Проте, мільярдам людей у всьому світі не вистачає безпечної питної води.
Протягом минулого року українці особливо відчули цінність води – чистої та безпечної, доступної кожному, оскільки багатьох з нас позбавили базового права людини – права на питну воду.
З нагоди Дня води у відділі краєзнавства Кам’янець-Подільської центральної бібліотеки ім. Костя Солухи розгорнуто екологічну виставку «Цілющі джерела Кам’янеччини». На її полицях можна знайти інформацію про лікувальні, цілющі та чудодійні джерела нашого краю, найкрасивіші, найсмачніші і найстаріші кринички-родзинки Хмельниччини, популярні туристичні водні принади і об’єкти, а також стан водних ресурсів району та заходи з охорони природних водойм у НПП «Подільські Товтри».
Хай наші ріки будуть чистими і прозорими!




 

Немає коментарів:

Дописати коментар