вівторок, 14 березня 2023 р.

«Первоцвіти НПП Подільські Товтри: збереження, охорона, відновлення»

інформаційна година

Найближчим часом очікується потепління, прийде справжня весна та розквітнуть перші весняні квіти. Підсніжник білосніжний, сон великий, шафран Генйфелів, цибуля ведмежа, проліска дволиста, горицвіт весняний, конвалія – це не повний перелік первоцвітів, що зустрічаються на території Кам’янеччини.
14 березня у відділі краєзнавства центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи спільно з працівниками НПП «Подільські Товтри», для учнів 5 класу ліцею №1 було проведено інформаційну годину «Первоцвіти НПП Подільські Товтри: збереження, охорона, відновлення». Не стало на заваді оголошення повітряної тривоги, захід продовжився в укритті бібліотеки. Учні переглянули фільм про першоцвіти Кам’янеччини, послухали легенди нашого краю про провісників весни, грали в екологічні ігри.
Доповнення заходу стала фотовиставка “Ласкава посмішка весни”, яка присвячена природоохоронній акції “Збережемо первоцвіти”.
На фотовиставці представлено світлини різноманіття першоцвітів нашого краю, буклети та інформаційні матеріали про важливість вивчення, збереження та охорони тендітних провісників весни.
На завершення ведучі запросили дітей оберігати весняні першоцвіти для нашого майбутнього та для того, щоб наступні покоління могли милуватись їх красою.
 






 

Немає коментарів:

Дописати коментар