четвер, 20 квітня 2023 р.

«Архітектурні мелодії Старого міста»

 День інформації

 18 квітня у світі відзначають Міжнародний день пам'яток і визначних місць, а в Україні це День пам’яток історії та культури.

На відзначення цих дат у відділі краєзнавства центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи відбувся День інформації «Архітектурні мелодії Старого міста». В рамках Дня бібліотека інформувала користувачів про визначні пам’ятки – перлини нашого міста. Відбулася презентація книжкової виставки «Кам’янець – острів скарбів», на полицях якої розмістили інформаційні матеріали про музей під відкритим небом, як іще називають наш Кам’янець-Подільський, його архітектурні, археологічні, природні та історичні пам’ятки.
Для учнів фахового коледжу будівництва, архітектури і дизайну було проведено інформаційну годину спільно з Національним історико-архітектурним заповідником “Кам’янець”. Кандидат історичних наук, науковий співробітник Національного історико-архітектурного заповідника “Кам’янець” Валентин Пагор розповів присутнім про наші об’єкти, які номіновано до внесення у Список всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО - культурний ландшафт та каньйон м. Кам’янець-Подільський.
Презентація знайомила з системою фортифікаційних споруд, в якому розташовані єдині збереженні в Центрально-Східній Європі оборонні комплекси гідротехнічних споруд XV-XVІ ст. Польської та Руської брам та іншими об’єктами, які для нас є справжнім скарбом, нашою гордістю і надбанням.




 

Немає коментарів:

Дописати коментар