вівторок, 3 жовтня 2023 р.

Кам’янецький патріарх української байки

«Кам’янецький патріарх української байки»

День краєзнавства

26 вересня ми святкуємо 130-річчя видатного письменника української літератури, патріарха сучасної української байки, автора понад 30 книжок, загальним накладом більш як півмільйона примірників – Микити Годованця.

З нагоди славного ювілею у відділі краєзнавства центральної бібліотеки імені Костя Солухи вшанували пам'ять видатного байкаря на Дні краєзнавства «Кам’янецький патріарх української байки».
Для студентів медичного фахового коледжу спільно із Кам’янець-Подільським фаховим коледжем культури і мистецтв (викладач Ольга Козак) було організовано краєзнавчу годину «Воюю байкою із ворогом столиким». Учасники дізналися про раніше не відомі сторінки життя байкаря – період репресій, кам’янецькі роки життя та творчості, пам’ятні місця письменника у Кам’янці та його вклад у розвиток сучасної української байки. Найкраще враження на слухачів справили виступи студентів фахового коледжу культури і мистецтв. В акторському виконанні звучали байки Микити Павловича, тож сміх і гарний настрій усім присутнім був гарантований!








Немає коментарів:

Дописати коментар