вівторок, 3 жовтня 2023 р.

Грані таланту Миколи Панасюка

«Грані таланту Миколи Панасюка»

Літературно-мистецька виставка

У відділі краєзнавства міської центральної бібліотеки імені Костя Солухи розгорнута літературно-мистецька виставка «Грані таланту Миколи Панасюка», приурочена до 75-річчя майстра, яке він нещодавно відзначив.

Миколу ПАНАСЮКА називають художнім літописцем Кам’янця-Подільського недарма, адже має талант і не один! Творчий світ митця тримається на двох крилах: живописі й поезії. Головний герой багатьох композицій Миколи Івановича – старовинний Кам`янець на Поділлі, чиї архітектурні принади та краєвиди по-різному звучать у різних техніках і кольорах.
Його поетичні твори сповнені внутрішнього світла, величі й водночас простоти. Зі слова та з-під пензля майстра оживає історія древнього, але вічно живого міста на камені: замки, твердині, каньйони, фільварки, Руська брама, міст «Стрімка лань», Польська брама, ратуша, водоспад, Карвасари, Лаура, Смотрич, Замковий міст…
У творчій біографії художника понад два десятки персональних виставок, його роботи зберігаються у приватних колекціях у США, Норвегії, Італії, Німеччині, Великобританії, Кореї.
На виставці представлено збірки віршів ювіляра, альбоми робіт митця та книги, до яких він власноруч малював ілюстрації. Завітайте до бібліотеки, знайомтесь, споглядайте красу його слова та барв!











Немає коментарів:

Дописати коментар