четвер, 19 вересня 2024 р.

День краєзнавства «Фундатор поділлєзнавства».

  Фундатор поділлєзнавства
День краєзнавства

(до 195-річчя видатного подолянина Ю.Роллє –
 науковця, лікаря, краєзнавця, історика, письменника, колекціонера старовини та мецената) 

З нагоди 195-річчя видатного подолянина Юзефа Антонія Роллє у відділі краєзнавства центральної бібліотеки імені Костя Солухи буде проведено День краєзнавства «Фундатор поділлєзнавства».

В рамках Дня краєзнавства широкому загалу було представлено книжкову вітрину «Лікар та історик Поділля»,  проведено історичне знайомство «Фундатор поділлєзнавства» та зроблено інформаційне повідомлення «Товариство Подільських лікарів та Ю. Роллє».

Протягом Дня користувачі бібліотеки на різнопланових бібліотечних активностях ознайомилися з талановитою постаттю краєзнавця, письменника, доктора медицини, який все життя працював для культурного та суспільного розвитку Поділля.

Учасники історичного знайомства – здобувачі освіти Камянець-Подільського медичного фахового коледжу – дізналися про надзвичайно багатогранну постать насправді генія нашого Подільського краю, його фахову лікарську і наукову діяльність та другу найголовнішу справу життя И. Ролле – історично-краєзнавчі дослідження.

Запрошена гостя – Лілія Свінціцька, завідувачка відділу наукової та культурно-освітньої діяльності НІАЗ «Кам’янець», - ознайомила користувачів з історією будинку, в якому проживав Роллє. Приємною несподіванкою для нас стали подарунки - видання НІАЗу з іформаційними матеріалами про Ю.Роллє.

Усі, хто завітав на День інформації до бібліотеки, мали змогу переконатися: Юзеф Роллє був справжнім громадянином свого міста, людиною,  котра мала прогресивні погляди, уміла любити  та цінувати людей, вшановувала історію землі, на якій народилася.






 

Немає коментарів:

Дописати коментар