понеділок, 3 березня 2014 р.

На пошану Кобзареві


На пошану Кобзареві
Мистецькі виставки
На відзначення Року Шевченка відділ краєзнавства центральної бібліотеки проводить різнопланові соціокультурні заходи на протязі усього 2014 року. Наразі в стінах відділу діють дві мистецькі виставки. Виставка «Світ талантів Кам’янеччини» пропонує увазі відвідувачів картини різної техніки виконання за авторством кращих вихованців дитячої художньої школи міста. Тут можна побачити «Катерину» Катерини Савицької, «Гайдамаки» Володимира Бондарчука, «Сон» Катерини Марченко, «Шевченко на Поділлі» Анастасії Підгорної та інші полотна, написані юними художниками за мотивами творів Тараса Григоровича.
Виставка «На пошану Кобзареві» презентує поціновувачам мистецтва картини знаного художника-графіка Аркадія Михайловича Данилюка. Аркадій Михайлович народився у 1936 році. У 1957 закінчив ремісничо-художнє училище, а у 1975 – Український поліграфічний інститут за фахом художника-графіка по оформленню та ілюстрації книги. З 1972 і по 1999 А.Данилюк викладав у Кам’янець-Подільській дитячій художній школі.  Його роботи виставлялися у Львові, Хмельницькому, Чернівцях та Києві. Основна тема його полотен – краса рідного краю, самобутність та унікальність нашої культури та історії.  Сьогодні Аркадій Михайлович продовжує плідно працювати на терені мистецтва і ласкаво погодився надати для нашої виставки картини, які він написав, натхненний життєвим і творчим шляхом Тараса Григоровича. У бібліотеці автор виставив такі роботи: «Причинна», «Вдовичка», «Гуля наш батюшка…», «Тарас у Кам’янці», «Шевченко-солдат», «У всякого своя доля…» та інші.
Дані експозиції будуть виставлені на огляд користувачам до травня місяця. Запрошуємо поціновувачів творчості Тараса Шевченка та митців-земляків до відділу краєзнавства. Бажаємо гарних вражень.




Немає коментарів:

Дописати коментар