середу, 12 березня 2014 р.

Великий Кобзар і Кам’янець

 Великий Кобзар і Кам’янець
Акцент-зустріч
В рамках року Шевченка у відділі краєзнавства центральної бібліотеки 12 березня  пройшла акцент-зустріч «Великий Кобзар і Кам’янець». Працівники відділу радо вітали гостей цього свята – учні 7-го та 8-го класів школи-інтернату №2.  Для дітей прозвучали реприз-повідомлення , з яких вони дізналися про незвичайну долю й незвичайний талант Т.Шевченка. Ведучі заходу - працівники відділу Оксана Мельник та Тетяна Дутченко - озвучували маловідомі сторінки біографії Тараса Григоровича, розкрили молоді усі грані творчості генія, Шевченко постав перед ними як поет, драматург, прозаїк, мислитель, історик, етнограф, фольклорист і художник.
З цікавістю учні віртуально подорожували місцями Шевченка у Кам’янці та прослухали розповідь наукового співробітника НІАЗу Валентина Пагора про перебування молодого поета у нашому місті. Музичним супроводом звучали пісні на вірші Т.Г.Шевченка «Тополя», «Реве та стогне Дніпр широкий» і «Заповіт» у виконанні учнів школи-інтернату Чиколаєвої Вікторії та Семенової Юліани. Святкову атмосферу заходу доповнювали виставки картин «У пошану Кобзареві», на якій виставлені полотна Аркадія Данилюка, створені за мотивами творів Шевченка  та «Світ талантів Кам’янеччини», де представлені роботи  вихованців міської художньої школи, написані до 200-річчя Шевченка.
На завершення зустрічі для дітей було влаштовано конкурс на краще виконання улюбленого вірша  Шевченка. Найкращі декламатори  отримали від бібліотеки солодкі подарунки. Фотосвітлина на фоні виставки картин Аркадія Данилюка   «У пошану Кобзареві» стала дітям доброю згадкою про Шевченківське свято у бібліотеці. 





Немає коментарів:

Дописати коментар