четвер, 10 жовтня 2019 р.

День краєзнавства
Архітектор карбованого слова
(до 115-річчя від дня народження М.П. Бажана)
Микола Бажан – незрівняний творець, глибоко вдумливий співець високих звершень людського духу. Він по праву посідає одне з чільних місць в історії нашого міста та національної культури.  З метою вшанування пам`яті українського письменника, філософа, громадського діяча, перекладача та поета  10 жовтня для студентів Кам`янець-Подільського коледжу культури і мистецтв, працівниками ЦМБ ім. Костя Солухи було проведено День краєзнавства «Архітектор карбованого слова», приурочений до 115-річчя з Дня народження Миколи Бажана.
Працівниками ЦМБ ім. Костя Солухи було  представлено  документальний фільм «Межа Миколи Бажана», слайд-презентацію ««Вірш-пролог до спогадів», та бібліографічний огляд «Син Подільської землі».
Для користувачів був проведений інформаційний огляд літератури, представлений  на книжковій  виставці « Поет широких горизонтів»:
Експозиція складається з двох розділів:
1.    «Барви творів Миколи Бажана» – представлені збірки поезій, поем  та знамениті переклади митця, розкрито його основні творчі здобутки, невідомі загалу тріумфи і падіння, відмова від Нобелівської премії та інше.
2.    «Кам`янецькі корені майстра» – інформація про період життя Миколи Бажана, пов'язаний з Кам'янець-Подільським, його спогади про місто, вшанування пам’яті поета на батьківщині, а також родзинку виставки – книгу з пам’ятним написом дружини  Миколи Платоновича – Ніни Бажан (Лауер), яка приїздила у місто в 1988 році на відкриття меморіальної дошки на будинку, в якому народився майбутній поет.

Кам’янець подарував світові чимало відомих діячів, які прославилися в найрізноманітніших сферах.   Але, напевне найвідомішим серед них є Микола Бажан.








Немає коментарів:

Дописати коментар