вівторок, 15 жовтня 2019 р.

«Кукурудза – королева полів»

Майстер-клас
Один класик точно підмітив: радість життя – у творчості. У цьому можна було переконатись завітавши 15 жовтня на майстер-клас «Кукурудза – королева полів»,  у відділ краєзнавства Кам`янець-Подільської центральної міської бібліотеки ім. Костя Солухи, який  для учнів  Кам’янець-Подільського ліцею І-ІІІ ступенів“Славутинка”   співробітник К-ПДІМЗ Наталія Харченко.
Славні українські майстрині здавна опанували технологію обробки та виготовлення різноманітних виробів з кукурудзяного листя. Спочатку кукурудзяне листя розмочують, щоб не ламалося, потім розділяють на смужки і заплітають - листок до листка. Вироби з кукурудзяного листя є екологічно чистими, красивими та досить оригінальними, кожен виріб може трішки відрізнятись деякими елементами один від одного, адже усі вироби ручної роботи.
Цікавою була розповідь про ляльки і вироби з кукурудзяного листя, весело, з захопленням учні і дорослі майстрували кукурудзяні обереги, які потім з радістю понесли в свої домівки. Співпраця бібліотеки і К-ПДІМЗ стала доброю традицією.




















Немає коментарів:

Дописати коментар