четвер, 24 жовтня 2019 р.

День краєзнавства
«Великий подолянин»(до 160-річчя від дня народження Юхима Сіцінського)


Серед подільських інтелігентів, які найбільше прислужилися національному відродженню у 1917-1921 роках, помітно вирізняється протоієрей Юхим (Євфимій) Йосипович Сіцінський. З метою вшанування пам`яті видатного історика Поділля, етнографа, мистецтвознавця, релігійного та громадського діяча для студентів у відділі краєзнавства Кам`янець-Подільської центральної міської бібліотеки ім. Костя Солухи працівниками бібліотеки було проведено день краєзнавства «Великий подолян» приурочений до 160-річчя від дня народження Юхима Сіцінського. В рамках якого працівниками читального залу була проведена година повідомлень «Священник і вчений».
Юхим Йосипович був активним організатором національно-релігійного життя на Поділлі. Обов’язок вдячності вимагає від нас поставити цього українського священика в почесний ряд людей високого сумління, незаплямованої честі, людей сповнених обов’язку перед рідною землею, людей, якими славиться Україна і перед пам’яттю яких вона завжди схилятиме чоло.
На захід було запрошено кандидата історичних наук Валерія Нестеренка та професора, доктора історичних наук Лева Баженова, які ознайомити присутніх із життєвим шляхом Юхима Сіцінського, науковою, культурно-громадською діяльністю, з його працями, висвітлити маловідомі та цікаві факти із життя.
На завершення  був проведений інформаційний огляд літератури, представлений  на книжковій  виставці «Перехрестя долі Юхима Сіцінського».










Немає коментарів:

Дописати коментар