понеділок, 11 березня 2024 р.

Нові книги

 Нові книги

Василь Горбатюк "Листи забутого життя"

    Книга українського письменника Василя Горбатюка, який народився і проживає у місті Хмельницькому.
    «Листи забутого життя» – це роман про життя письменника Павла Богацького. Це маловідома для українських читачів постать, чиє життя й діяльність вартують вашої уваги.
    Над цим твором Василь Горбатюк працював понад десять років, досліджуючи різноманітні документи й публікації в архівах і часописах.
В основу книги покладено біографію Павла Богацького (1883 – 1962) – видатного українського письменника, редактора, видавця, літературознавця, військовика, пластуна, на жаль, малознаного в Україні через навмисне замовчування і відторгнення ідеологією колишнього радянського режиму.
Роман також оповідає про багатьох інших, несправедливо забутих не з їхньої вини, українців, відтворює різноманітні події майже столітньої протяжності в історії України, країн Західної Європи, Австралії й Америки.
    Життєвий і творчий шлях головного героя розкривається на тлі історичних подій – революцій 1905 і 1917 років, хвилі відродження української мови й літератури в 1906-1914 роках, визвольних змагань нашого народу в 1917-1921, еміграційних процесів у 1920-1930 роки та під час Другої світової війни, таборів ДіПі (переміщених осіб) у повоєнній Німеччині, переселення українських емігрантів у країни світу, зокрема, в Австралію.
    Роман складається з двох книг під одною обкладинкою і спільною назвою.
Це неймовірно цікаве видання підготовлено за сприяння державної установи "Український інститут книги" за кошти державного бюджету України та призначене для поповнення бібліотечних фондів.
    Запрошуємо завітати до бібліотеки та ознайомитися з книгою!


Немає коментарів:

Дописати коментар