вівторок, 26 березня 2024 р.

День краєзнавства "Кам’янець, обпалений війною"

Кам’янець, обпалений війною
(до 80-річчя вигнання нацистських окупантів)
День краєзнавства

26 березня ми відзначили 80-річчя вигнання нацистських окупантів з міста Кам'янця-Подільського. Цього дня традиційно згадують про жахи війни, які ламають людські долі, про період, коли територія була важливішою людського життя та вшановують імена наших земляків, які взяли участь у Другій світовій війні, і героїв, що захищали та звільняли місто від нацистів.

         З метою вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні 26 березня в Центральній міській бібліотеці  ім. Костя Солухи  проведено  День краєзнавства  «Кам’янець, обпалений війною». Протягом Дня користувачі бібліотеки мали змогу ознайомитися із чорно-білими світлинами поруйнованого Кам’янця та хронікою подій 25-26 березня 1944 року із матеріалів книжкової виставки «Над Смотрич рікою».

Для здобувачів освіти Кам’янець-Подільського фахового коледжу будівництва, архітектури та дизайну було проведено історичну годину «Кам’янець, обпалений війною». На  захід запрошено наукового співробітника Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Ірину Лехіцьку, яка розповіла про історичні події ІІ Світової війни на Поділлі та допомогла розібратися у хронології подій і краще зрозуміти те, що ж відбувалося у ті роки в нашому місті. Доповненням розповіді став презентаційний матеріал «Події у Кам’янці-Подільському  в березні-квітні 1944 року. Визволення чи окупація?».

         Проведені бібліотечні активності  є даниною шани та поваги до загиблих воїнів, та невинних жертв, які були розстріляні нацистськими військами! Ми віримо, що українці ніколи не забудуть про цю сторінку історії, про неймовірно страшну ціну, яку заплатив наш народ у далекому 1944 і продовжує платити в російсько-українській війні за право бути вільним. Ми завжди будемо пишатися подвигом борців за свободу нашого краю!




Немає коментарів:

Дописати коментар