четвер, 21 березня 2024 р.

Екологічна екскурсія«Цілющі джерела Кам’янеччини»

 
«Цілющі джерела Кам’янеччини»
(до Дня водних  ресурсів)

 Екологічна екскурсія

Ось уже понад 30 років поспіль уся світова спільнота 22 березня відзначає Міжнародний день водних ресурсів, щоб нагадати всім жителям планети про значення і важливість води для існування життя на Землі, розкрити проблеми збереження і поліпшення якості і кількості прісної води для нинішнього і майбутнього поколінь.

З нагоди Дня води у відділі краєзнавства Кам’янець-Подільської центральної бібліотеки ім. Костя Солухи було організовано екологічну екскурсію «Водні багатства Кам’янеччини» для здобувачів освіти ДНЗ «Подільський центр ПТО», спільно зі спеціалістами НПП «Подільські Товтри».

На превеликий жаль, на землі стає все менше чистої води. Протягом останніх двох років українці особливо відчули цінність води – чистої та безпечної, доступної кожному, оскільки багатьох з нас позбавили базового права людини – права на питну воду.

Про значення води в нашому житті, про водні ресурси нашого краю та їх екологічний стан гості бібліотеки дізнавалися з розповіді провідних фахівців з екологічної освіти НПП «Подільські Товтри» Олени Дем’янової і Лілії Пасічник та презентацій «Вода – джерело життя», «Водні багатства НПП «Подільські Товтри». Коротке опитування-завдання визначило знання дітей про воду і водні ресурси краю, згадали прислів’я про воду, складали речення із заданих слів про життєдайну рідину. На завершення заходу разом зі здобувачами освіти склали і підписали Резолюцію про охорону водних природних ресурсів.

Крім того, у відділі розгорнуто книжкову виставку «Смарагдові перлини Поділля». На її полицях можна знайти інформацію про мінеральні лікувальні, цілющі та чудодійні джерела нашого краю, найкрасивіші, найсмачніші і найстаріші кринички-родзинки Хмельниччини, популярні туристичні водні принади і об’єкти, а також  стан водних ресурсів району та заходи з охорони природних водойм у НПП «Подільські Товтри».

Хай наші ріки будуть чистими і прозорими!



 

Немає коментарів:

Дописати коментар