четвер, 25 квітня 2024 р.

День краєзнавства «Кам’янеччина заповідна»

 Кам’янеччина заповідна
День краєзнавства
(до Міжнародного Дня довкілля та Міжнародного дня Землі)

Щороку у квітні ми відзначаємо два екологічні свята.  Це День довкілля — національне екологічне свято, яке відзначається щорічно в третю суботу квітня, починаючи з 1999 року. Та Міжнародний день Землі, який відзначається, починаючи з 2010 року, щорічно 22 квітня.

Головна мета цих свят – єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа. Ці свята – нагадування про екологічні катастрофи, дні, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для розв’язання екологічних проблем як планети Земля в цілому, так і екосистеми рідного краю зокрема

З нагоди цих свят та задля екологічної освіти підростаючого покоління

у центральній міській бібліотеці ім. Костя Солухи було проведено День краєзнавства «Камянеччина заповідна» спільно з НПП «Подільські Товтри». Спеціалісти  Національного природного парку презентували природні чудеса нашого краю для учнів ліцею № 1 та відвідувачів бібліотеки. Користувачі здійснили віртуальну подорож заповідними місцями нашого краю, побачили чудеса та пам’ятки, які природа створила мільйони років тому на нашій землі та яких не зустрінеш більше ніде у світі.

Значним інтересом у відвідувачів користувалася книжкова виставка, на якій представлені інформаційні документи відділу краєзнавства, а також з фондів Національного природного парку.  На полицях презентовано матеріали про мальовничі каньйони та заповідні місця Камянеччини.

Дива природи не тільки зачаровують, а й підводять до думки про збереження навколишнього середовища рідного краю. Ми з вами живемо на дивовижно красивій землі! Для того, аби побачити щось неймовірне, не обов’язково їхати кудись далеко. Тож насолоджуйтесь унікальними природними пам'ятками, які розташувались зовсім поряд!



Немає коментарів:

Дописати коментар