четвер, 4 квітня 2024 р.

Знайомство з художником «Митець, який творив щастя»

 Митець, який творив щастя
 Знайомство з художником
(до 80-річчя Бориса Негоди)

4 квітня у відділі краєзнавства центральної міської бібліотеки імені Кості Солухи відбулося знайомство з художником «Митець, який творив щастя», присвячене 80-річчю Бориса Негоди. Ім’я цього славного представника творчої еліти, заслуженого художника України, члена Національної спілки художників України добре знайоме в нашому краї. Борис Михайлович 45 років працював у Кам’янці й великою мірою став флагманом сучасної подільської живописної школи.  

Для здобувачів освіти ДНЗ «Подільський центр ПТО» фаху живописець, як справжнім поціновувачам мистецтва, було представлено постать Бориса Михайловича, нашого сучасника, творчість якого ще за життя стала добре відома як в культурно мистецькому середовищі Поділля зокрема так і в Україні в цілому.

На зустріч із учнями завітала завідувачка художнього відділу Кам’янець-Подільського історичного музею-заповідника Алла Миколаївна Ковальчук, яка підготували для дітей розповідь про унікального художника.

Своїми спогадами про Бориса Михайловича поділилася Грель Наталія Володимирівна, викладачка спецдисциплін художніх професій ДНЗ «Подільський центр ПТО».

Додаткову інформацію про життя та творчість Бориса Негоди користувачі могли почерпнути із матеріалів, представлених на книжковій виставці «Мальовниче життя Бориса Негоди».

Борис Негода – художник, чиї твори полонять дивовижним світом краси, життям, щастям та світлом. Тож і пам'ять про себе для майбутніх поколінь митець залишив світлу і красиву.






 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар